De beste manier om te Zoomen met je mobiele telefoon is met voeten

Inzoomen met je mobiele telefoon: gebruik je voeten!

Als je met je mobiele telefoon fotografeert ben je misschien wel eens teleurgesteld geweest dat je onderwerp te klein op de foto stond. Je zou dan eigenlijk willen inzoomen. Maar dat kan op de meeste mobiele telefoons alleen digitaal waarbij er kwaliteitsverlies ontstaat.

Gelukkig is er een goede manier om in te zoomen met je mobiele telefoon: met je voeten! Ga gewoon eens wat dichterbij je onderwerp staan.

ComputerComputer

De beroemde fotograaf Robert Capa zei dan ook: ‘Als je foto’s niet goed genoeg zijn, ben je nog niet dichtbij genoeg’.

Beeldvullend onderwerp

Als je dichterbij je onderwerp gaat staan zorg je ervoor dat het duidelijker is wat je onderwerp is: het neemt gewoonweg een grotere plaats in op de foto. Door het beeldvullender maken van dat onderwerp vermijd je ook eventuele afleidende elementen om je onderwerp heen waardoor het nog duidelijker wordt wat de bedoeling is van je foto.

Hiermee beantwoord je ook gelijk de twee basisvragen: wat ben je aan het fotograferen en hoe kan je de aandacht daar beter op vestigen?

Zoomen met je voeten

Kortom, als je een mooiere foto wil maken, fotografeer je onderwerp dan beeldvullender. Gebruik daarbij je voeten om in te zoomen op je onderwerp!