Instagramfoto's colorsoftheweek hashtags - dagen van de week

Instagram hashtags met de dagen van de week

Geen Instagramfoto’s zonder hashtags! Als je op zoek bent naar relevante hashtags voor je Instagramfoto denk dan ook eens aan tags waarin de dagen van de week zijn verwerkt. Vaak hebben deze hashtags een bepaald thema waardoor ze specifieker zijn dan de algemene ‘dagen van de week’-hashtags zoals #maandag, #monday, #instamonday enzovoort.

Bij deze foto gebruik je op Donderdag - gebruik de #rustythursday hashtag. en op Zaterdag - gebruik de #bluesaturday hashtag...

Donderdag – gebruik de #rustythursday hashtag. Zaterdag – gebruik de #bluesaturday hashtag…

ComputerComputer

In dit artikel wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste ‘dagen van de week’-Instagram hashtags die je kan gebruiken bij je mobiele foto’s.

Maandag hashtags

#yellowmonday
Alles wat geel is, bij voorkeur een volledig gele foto. Net als veel van de kleurentags hieronder wordt deze hashtag beheerd door de Instagram account @colorsoftheweek. Zij maken dagelijks een selectie van de mooiste Instagramfoto’s met de juiste hashtags. Als jouw foto wordt opgenomen in hun compilatie dan word je uiteraard genoemd als fotograaf . Daardoor neemt je (Instagram) naamsbekendheid toe en worden je foto’s door nog meer mensen gezien.

#brickmonday
Bakstenen in alle variaties zoals gebouwen, muren en natuurlijk ook details.

#mancrushmonday
Een foto van een leuke man, in veel gevallen zijn dat natuurlijk bekende personen. Zoals vaker gebeurt met dit soort populaire hashtags, staat er tussen de meer dan 4 miljoen foto’s ook veel reclame en een flink aantal foto’s die niets te maken hebben met deze hashtag. Overigens telt de afgekorte versie van deze hashtag, #mcm, meer dan 42 miljoen foto’s!

Dinsdag hashtags

#transformationtuesday
Deze hashtag zet je bij je foto als je een nieuw kapsel, nieuwe kleding of een nieuw gebit hebt en dat wil delen op Instagram. Ook als je flink bent afgevallen is dit de juiste hashtags voor de bijbehorende foto. Je ziet bij deze hashtag dan ook veel voor/na foto’s.

#purpletuesday
Paarse onderwerpen, bij voorkeur op een paarse achtergrond. Veel bloemen bij deze hashtag want paars komt van alle populaire kleuren het minst voor bij ‘gewone’ onderwerpen.

Woensdag hashtags

#orangewednesday
Oranje onderwerpen. Als Oranje weer eens op woensdagavond speelt is dit de perfecte hashtag om bij je stadionfoto’s te zetten.

#womancrushwednesday
De tegenhanger van #mancrushmonday, veel foto’s van vrouwelijk schoon dus. De afkorting van deze lange hashtag is #wcw. De hashtag #womencrushwednesday wordt trouwens ook gebruikt maar niet zo vaak als het origineel waarbij het enkelvoud ‘woman’ wordt gebruikt.

BoekenBoeken

Donderdag hashtags

#redthursday
Als je een foto hebt gemaakt die overwegend rood is dan is dit de juiste tag.

#throwbackthursday
Als je op donderdag een foto van vroeger plaatst dan gebruik je deze hashtag. De afkorting van deze populaire hashtag is #tbt. De tag is erg populair en is inmiddels (oktober 2015) al meer dan 300 miljoen keer gebruikt.

#rustythursday
Als je een foto van een roestend onderwerp plaatst, vergeet dan niet om deze hashtag te gebruiken. Ook als je alleen een roestige achtergrond gebruikt bij je onderwerp is dit een handige hashtag.

Vrijdag hashtags

#greenfriday
Gebruik deze hashtag bij je groene Instagramfoto’s. Het gaat hier trouwens om de kleur groen en niet zozeer om een milieuvriendelijk onderwerp.

MobileMobile

#flashbackfriday
Alhoewel niet zo populair als #throwbackthursday is dit ook een hashtag die je gebruikt als je een foto van vroeger op Instagram plaatst. De afgekorte versie is #fbf.

#fridaynight
Stappen op vrijdagavond wordt over de hele wereld gedaan. Deze tag geef je dan ook mee aan de foto’s van kroegen, nachtclubs en concerten. Bij deze hashtag worden ook veel flyers en andere soorten reclame voor een avondje uit gepost.

Zaterdag hashtags

#bluesaturday
Je foto’s van overwegend blauwe onderwerpen, liefs op een blauwe ondergrond, krijgen deze hashtag.

#saturdaynight
De foto’s met deze hashtag zijn vergelijkbaar met de foto’s die je een dag eerder met #fridaynight hebt getagd.

Zondag hashtags

#whitesunday
Je witte foto’s geef je deze hashtag mee.

GezondheidGezondheid

#blacksunday
Het maken van foto’s van zwarte onderwerpen is met je mobiele telefoon niet zo makkelijk. Een truc die je toe kan passen om deze hashtag toch te gebruiken is het combineren met de #whitesunday hashtag door een zwart/wit foto te plaatsen.

#sundayfunday
Een veelgebruikte hashtag voor bij je foto’s van allerlei soorten zondagmiddagbezigheden.

#selfiesunday
Deze hashtag gebruik je voor je allerlaatste selfies van de week…

 

Ken je nog meer hashtags met de dagen van de week? Maak de verzameling compleet door die hashtags hieronder toe te voegen in het commentaarvak!