Downloaden van je Instagramfoto’s – met Instaport

Downloaden van je Instagramfoto’s – met Instaport

Update oktober 2020: downloaden via de Instaport.me website kan niet meer. Op de site staan wel een aantal tips om je Instagramfoto’s toch te downloaden.

Als jij ook een enthousiaste Instagramgebruiker bent dan is de kans groot dat Instagram de enige plaats is waar al die foto’s bij elkaar staan opgeslagen. En wellicht heb je wel eens gedacht aan het downloaden van je Instagramfoto’s om een back-up te maken maar wist je niet hoe dat moet.

Na het lezen van dit artikel weet je alles!

ComputerComputer

Instagramfoto’s niet meer compleet

Door het wisselen van telefoon of door het per ongeluk wissen van een aantal foto’s is je verzameling Instagramfoto’s niet meer compleet. Het kan ook zijn dat je filters hebt toegepast in de Instagram app maar dat je die foto’s niet automatisch hebt opgeslagen op je telefoon. Die bewerkte versies van je foto’s bestaan dan dus alleen in de Instagram app. Goede redenen om een back-up te maken van die foto’s, op je eigen computer of op je telefoon.

Instaport: downloaden van je Instagramfoto’s

Je kan de foto’s die in je Instagram account staan heel eenvoudig naar je computer of mobiele telefoon downloaden via de site van Instaport: http://instaport.me/export.

Het enige scherm van de Instaport site.

Het enige scherm van de Instaport site met de drie subschermen: inloggen, foto’s kiezen en downloaden.

Je loopt van links naar rechts (of van boven naar onder op je telefoon) door de subschermen heen:

  1. In het eerste scherm log je in met je Instagram-account: naam en wachtwoord.
  2. In het middelste scherm kies je welke Instagramfoto’s je wil downloaden: alle foto’s, een bepaald aantal foto’s of de foto’s uit een bepaalde periode.
  3. Druk daarna op de knop ‘Start Export’.
  4. In het derde scherm staat er dan na een paar minuten wachten een zip-file voor je klaar met de gekozen Instagramfoto’s. Die zip-file kan je downloaden door op ‘Download only’ te drukken. Als je eerst een donatie wil doen druk je op ‘Donate & Download’.

Zip-file

Je kan de zip-file downloaden naar je computer maar natuurlijk ook naar je mobiele telefoon. Hou er wel rekening mee dat je voor het openen van de zip-file een unzipper nodig hebt. Op de meeste computers en sommige Android-toestellen zijn dat soort unzippers standaard aanwezig. In de overige gevallen zal je eerst een unzipper moeten installeren, bijvoorbeeld WinZip of AndroZip.

Conclusie

Downloaden van je Instagramfoto’s kan heel snel en efficiënt via de Instaport website. Het is een eenvoudige en snelle manier manier om een back-up te maken van de foto’s in je Instagram-account.

Instaport: handige site voor het downloaden van je Instagramfoto's

Geschreven door Wijnand Loven - fotograaf uit Haarlem die het leuk vindt om mensen te helpen met het maken van mooie foto's met hun mobiele telefoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *