Entrepothaven in Rotterdam - door de Trippy Clip lens [iPhone6]
Entrepothaven in Rotterdam - door de Trippy Clip lens [iPhone6]

De Trippy Clip lens – Regenboogkleuren op je mobiele foto’s

Begin 2015 werd er een klein crowdfunding project gelanceerd voor de Trippy Clip lens. Er was ‘slechts’ $15.000 benodigd en dat is voor Kickstarter begrippen niet echt veel. Het project werd volledig gefinancierd: er werd door de backers ruim $16.000 bij elkaar gebracht.

En aangezien ik een van de 203 backers was, viel het lensje kort geleden in de brievenbus!

Wat is de Trippy Clip lens?

De Trippy Clip lens wordt een holografische lens genoemd. Door een nano-coating op het lensje wordt het licht lokaal gebroken zodat er allerlei regenboog-effecten op je foto ontstaan. De mate waarin die psychedelische kleuren verschijnen hangt af van de hoek die het lensje maakt met de lichtbron(nen) en met de felheid van het licht. De nano-coating is dan ook het (gepatenteerde) geheim van de Trippy Clip.

De Trippy Clip lens. [iPhone6]

De Trippy Clip lens. [iPhone6]

De lens is tevens een fish-eyelens: een extreme groothoeklens die daardoor veel vertekening geeft aan de randen van de foto. Bij sommige telefoons zie je zelfs de zwarte randen van de clip op je foto.

De Trippy Clip lens op je telefoon

De Trippy Clip klem je op je telefoon met de opening precies voor het cameralensje. Het is even wennen maar omdat je het lensje van je telefoon door de Trippy Clip heen kan zien, kan je precies het midden opzoeken.

De Trippy Clip lens klem je op je telefoon. [iPhone6]

De Trippy Clip lens klem je op je telefoon. [iPhone6]

Het klemmetje is ruim genoeg om op verschillende soorten telefoons te passen en het maakt dan ook niet uit of je een Windows, Android of IOS telefoon hebt. Als je een hoesje om je telefoon hebt moet je die er waarschijnlijk eerst afhalen om De Trippy Clip goed te laten passen.

Fotograferen met de Trippy Clip lens

Met het opzetlensje maak je de foto’s zoals je dat altijd doet. Je zal wel je telefoon wat moeten draaien of kantelen om het Trippy Clip effect zo goed mogelijk in je compositie te krijgen.

Zoals vaker bij dit soort lensjes of filters: in het begin is het leuk om te ontdekken wat je er allemaal mee kan doen en op welke manier je het beste effect krijgt. Daarna zal het lensje veel minder vaak worden gebruikt, want je wil natuurlijk niet van elke foto een psychedelische scene maken…

Trippy Clip kopen?

De prijs van het lensje op Kickstarter was $25 – destijds ongeveer E22. Daar kwamen nog wel $5 verzendkosten bij.

Rotterdam bij zonsopgang - door de Trippy Clip lens [Samsung Galaxy Trend]

Rotterdam bij zonsopgang – door de Trippy Clip lens [Samsung Galaxy Trend]

Volgens de site trippyclip.com en de bijbehorende Instagrampagina (@Pryzmlabs) zijn de lensjes voorlopig alleen nog te koop door te mailen naar trippyclip@gmail.com.