achtergronden iPhone mobiele telefoon - mobielefotografie.nl

Achtergronden en vergrendelschermen voor je mobiele telefoon

Maak je telefoon helemaal uniek met een mooie foto als achtergrondscherm of als vergrendelscherm.

Bij de meeste telefoons kan je zowel de achtergrond (beginscherm, startscherm) als het vergrendelscherm (toegangsscherm) apart van elkaar in te stellen. Maar hoe maak je nu eigenlijk een goede foto voor deze schermen?

ComputerComputer

Kies een foto voor achtergrond of vergrendelscherm

De eisen aan een goede achtergrondfoto of vergrendelschermfoto voor je telefoon zijn behoorlijk eenvoudig:

  • De foto’s mogen niet te druk zijn want alles wat daaroverheen wordt geprojecteerd zoals de apps, de inlogcode en de tijd moeten duidelijk leesbaar zijn.
  • De scherpte van de foto moet goed zijn, eventuele onscherpte moet op de juiste plaats zitten.
  • De achtergrondfoto werkt het best als die uit een of twee kleuren bestaat die goed over de foto verdeeld zijn.

Maak een foto voor achtergrond of vergrendelscherm

Hoe maak je eigenlijk een goede foto met je mobiel voor een achtergrond of een vergrendscherm?

achtergronden HTC Samsung mobiele telefoon - mobielefotografie.nl

Als je een foto wil maken van een geschikt onderwerp dat je als achtergrond zou willen gebruiken dan komen de volgende tips wellicht van pas:

  • Zorg voor diffuus licht, dus fotografeer in de schaduw als de zon schijnt. Zie ook het artikel op deze site over goede belichting bij mobiele fotografie.
  • Maak je foto van dichtbij en beeldvullend. Het maken van dit soort detailfoto’s is apart beschreven in het artikel 9 tips voor betere detailfoto’s met je mobiele telefoon.
  • Gebruik eventueel de HDR functie van je camera app en sla zowel de originele versie op als de HDR versie.
  • Bewerk je foto in een app op je mobiele telefoon, bijvoorbeeld in Snapseed, Aviary of Pixlr, om je foto wat meer ‘pop’ te geven of juist te vervagen op de juiste plaatsen.

Het instellen van een achtergrond of vergrendelscherm

Je kan de achtergrond en het vergrendelscherm van je mobiel als volgt instellen bij Android en IOS:

  • Android: Instellingen –  Apparaat – Display – Achtergrond. Hier selecteer je Startscherm of Vergrendelscherm en kan je vervolgens een foto kiezen uit Galerij of Foto’s of uit een andere locatie op je telefoon.
  • IOS: Instellingen – Achtergrond – Kies een nieuwe achtergrond. Hier selecteer je een foto uit een van je albums en druk je vervolgens op Stel In. Je kan dan Toegangsscherm of Beginscherm (of Beide) kiezen.

Mocht de foto automatisch worden vergroot door IOS dan kan je dat eenvoudig voorkomen: Instellingen – Algemeen – Toegankelijkheid – Verminder Beweging: aan (staat standaard op uit)

Gratis achtergronden en vergrendelschermen

De foto’s die in dit artikel worden gebruikt, zijn nu ook te verkrijgen voor je eigen telefoon. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is het inschrijven voor de gratis nieuwsbrief van mobielefotografie.nl! Je kan je inschrijven door je email-adres in te vullen op het inschrijfformulier hieronder of elders op deze site.

 

BoekenBoeken
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van mobielefotografie.nl en ontvang nu 10 gratis achtergronden.

 

Na inschrijving voor de nieuwsbrief (en de bevestiging daarvan) krijg je de gratis links naar de onderstaande 10 foto’s die je kan gebruiken op je eigen mobiele telefoon*!

MobileMobile

 

 

*) De foto’s zijn voor eigen gebruik, copyright blijft bij mobielefotografie.nl|Wijnand Loven