Mobiele foto van kinderen met haar in de wind

6 tips om je kinderen anders te fotograferen met je mobiele telefoon

De meeste mobiele foto’s die ouders van hun kinderen maken worden van voren genomen. Het kindje kijkt dan bij voorkeur lachend in de camera en je hebt gelijk weer een mooie aanvulling voor het (digitale) familiealbum. Behalve dat soort standaard foto’s is het ook wel eens leuk om je kinderen op andere manieren vast te leggen. Hieronder een zestal tips om inspiratie op te doen voor alternatieve mobiele foto’s van je kinderen.

1 Details

Je kind hoeft niet altijd helemaal op de foto te staan! Een mobiele foto van een detail zoals een voet of een hand is vaak een leuke aanvulling op een serie en kan ook prima op zichzelf staan. Dit soort foto’s is over het algemeen wat tijdlozer en als je er een vergroting van maakt zal deze wat langer aan de muur blijven hangen.

ComputerComputer
kinderfotografie detail fotograferen met je mobiele telefoon

Maak eens een foto van een detail van je kind. [iPhone 4s]

2 Knuffels

Alle knuffels en poppen – met je kindje in het midden. Het makkelijkst gaat dat door je kind en de knuffels op de grond te leggen op een donkere ondergrond. De foto maak je dan van bovenaf. Dit soort foto-momenten zijn heel gezellig om samen te doen. Je kind vindt het natuurlijk prachtig om mee te helpen met deze fotoshoot!

Een variant op deze foto is een fotoserie van zijn of haar favoriete knuffels. Kinderen vinden het leuk om een foto te hebben van alle knuffels voor als ze gaan logeren of op vakantie zijn. Dan gaat namelijk meestal alleen de favoriete knuffel mee..

3 Ongemerkt

Het fotograferen van kinderen hoeft niet altijd vanaf de voorkant te gebeuren. Leuke momenten ontstaan ook als je achter of naast ze loopt of fietst en dan een foto maakt.

Denk daarbij ook eens aan een foto van bovenaf, als ze geconcentreerd aan het spelen of knutselen zijn. Zorg dan wel dat je eigen voeten niet op de foto staan!

Kinderfotografie met mobiele telefoon - alternatief van bovenaf fotograferen

Ongemerkt fotograferen van bovenaf. [iPhone 4s]

4 Selfies

Wat voor kleine kinderen vaak erg leuk is, is het gebruiken van de camera aan de voorkant van je mobiele telefoon. Ze zien zichzelf dan op het scherm en dan zijn ze zich er veel bewuster van dat ze op de foto gaan. Je kan een selfie met ze doen maar ook een portretje van alleen je kindje maken als je zelf donkere kleding aan hebt en zij of hij tegen je aan ligt.

Als kinderen zichzelf op je mobiel zien dan kan dat natuurlijk ook averechts werken, en worden er alleen nog maar gekke bekken getrokken. In dat geval is ook de volgende tip wellicht nuttig.

BoekenBoeken

5 Gekke bekken

Probeer je kind ‘om te kopen’ met een rare foto: “Eerst maken we een normale foto en als papa en/of mama tevreden is dan nemen we nog een paar gekke bekken foto’s!” Gekke bekken foto’s vallen vooral in de smaak bij de kinderen zelf dus het is een perfect middel om ze mee om te kopen…

6 Wind

Deze tip is bedoeld voor kinderen met wat langer haar. Als het hard waait zie je mensen vaak veel moeite doen om het haar van hun kindje in model te houden voor de foto. Draai je kindje eens om en laat het haar lekker meewapperen in de wind. Met tegenwind geeft dat natuurlijk extra veel vrolijkheid, zowel bij het maken van de foto als bij het later terugkijken van de foto’s.

Mobiele foto van kinderen met haar in de wind

Fotograferen tegen de wind in. [iPhone 4s]

Er zijn vast nog veel meer inspiratietips voor het fotograferen van je kind met je mobiel. Wie heeft er nog een tip die absoluut niet gemist mag worden?

MobileMobile

Hopelijk kan je een of meerdere van de bovenstaande tips gebruiken om je verzameling kinderfoto’s op een originele wijze uit te breiden. Wellicht kan je alle tips op één dag doen, en een mooi (cadeau)album maken van het resultaat!